Mam dzisiaj leniwy dzień, więc będzie tylko krótki post z krótkim przepisem. Byłam leniwa, robiąc te eklerki i zdecydowałam, by zamiast prawdziwego creme patissiere, nadziać je kremem przygotowanym z budyniu w proszku. To w miarę szybki przepis, więc jeśli jesteście leniwi... wiecie co zrobić! :)
I have a very lazy day today so it will be just a short post with a short recipe. I was lazy while making these eclairs and decided to make a cream out of pudding powder instead of making the true "creme patissiere". It's quite a quick receipe so if you are lazy... you know what to do! :)
Składniki/Ingredients:
Eklerki/Eclairs:
- 125 g masła/125 g butter
- szklanka wody/ 1 cup water
- szklanka mąki/ 1 cup flour
- 4 jajka/ 4 eggs
Krem/Filling:
- 1 opakowanie budyniu waniliowego (na 500mL mleka)/ 1 pack of vanilla pudding (for 500mL milk)
- 400 mL mleka/400 mL milk
- 100 g ciemnej czekolady/100 g dark chocolate
- 50 g masła/50 g butter
- 4 łyżki cukru/4 spoons of sugar
Polewa/Icing:
- cukier puder/powdered sugar
- kakao/cocoa
- woda/water
Masło dodać do wody i zagotować. Gdy woda się zagotuje, dodać mąkę i mieszać, aż ciasto stanie się szkliste i zacznie odchodzić od ścianek garnka (patrz zdjęcie). Zostawić do całkowitego ostygnięcia, po czym dodać jajka i zmiksować. Przełożyć do worka cukierniczego i wyciskać ok.10 cm eklery na papierze do pieczenia. Piec w 180 stopniach przez ok.15 minut.
Put water and butter together and boil. When water boils, add flour and stir till the pastry has a glassy look and doesn't stick to the pan (look at the picture below). Let the pastry cool down then add eggs and mix everything together. Put the pastry to the piping bag and press around 10 cm long eclairs on a baking sheet covered with baking paper. Bake in 180 degrees C for around 15 minutes.
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu, ale w mniejszej ilości mleka i z czterema łyżkami cukru. Gdy wciąż jest gorący, dodajemy czekoladę i masło i mieszamy aż do rozpuszczenia. Przykrywamy szczelnie folią, by nie uformował się kożuch i odstawiamy do wystygnięcia.
Napełniamy kremem worek cukierniczy. Eklerki kroimy wzdłuż na pół i wypełniamy w środku kremem. Czubek ciasta dekorujemy polewą - cukier puder i kakao (w proporcji 1:1 lub 2:1) mieszamy z małą ilością wody aż do otrzymania gęstej polewy. Odstawiamy do zastygnięcia. Smacznego! :)
Prepare the pudding with the recipe on the package but with only 400 mL of milk and 4 spoons of sugar. When it's still hot, add chocolate and butter and stir till well encorporated. Put a plastic film on the top of the cream to prevent a formation of the skin and let the filling cool down.
Put the filling in the piping bag. Cut the eclairs into half horizontally and put the cream on the one half and cover with the second half. Decorate with the icing made with powdered sugar, cocoa (in the proportions 1:1 or 2:1) and a small amount of water till having a dense icing. Let the icing set. Bon appetit! :)
Put the filling in the piping bag. Cut the eclairs into half horizontally and put the cream on the one half and cover with the second half. Decorate with the icing made with powdered sugar, cocoa (in the proportions 1:1 or 2:1) and a small amount of water till having a dense icing. Let the icing set. Bon appetit! :)
No comments:
Post a Comment